Nieuw lied ‘Als de avond valt’ met de kinderen

‘Als de avond valt’ is de titel van de nieuwe single. Het lied staat op mijn nieuwe album ‘Allerbinnenste’ en is nu ook overal online te beluisteren. Bijzonder aan de opname van het lied is dat twee van mijn kinderen, Fay en Niklas, te horen zijn in het laatste refrein.

Het lied gaat over het moment dat je in bed ligt en niet kunt slapen. Ik wilde al langer zo’n lied maken omdat het voor veel mensen een herkenbare situatie is. We kunnen allemaal wel eens de slaap niet vatten. In de coupletten zing ik over de onrust en het niet kunnen slapen. Het refrein begint vervolgens met de woorden ‘Ik zing zachtjes Uw naam samen met de sterren en met de maan’. Ergens voelde dat voor mij als een kinderlijke tekst. Maar ik ervaarde het zelf wel op die manier. Ik voel me vaak ook klein en nietig in de nacht. En hoe mooi is het dan om je stem te voegen in het grotere geheel en met de schepping de naam van God te zingen?

Mijn dochter Fay en zoon Niklas geven het lied nog extra glans door hun mooie zang. Ik vond hun stemmen heel mooi passen in het lied. En het klopt ook helemaal bij de tekst van het refrein. En bovenal is het bijzonder om samen met je kinderen muziek te maken en iets moois op te nemen.